Back
_DSC4792.JPG

Rallilegenda Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto Pohjois-Savon Lapinlahdelle

Rallilegenda Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto Pohjois-Savon Lapinlahdelle
 
Autologistiikkayhtiö SE Mäkinen Oy on lahjoittanut kotimaisen autourheilun lajiliiton AKK:n Flying Finn nuorisourheilun kehittämis- ja tukihankkeelle nimikkoautonsa, joka mahdollistaa lajin harrastamisen ja tulevaisuuden kykyjen löytämisen. Alkuperäisen Flying Finn -kuljettajan Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto matkaa Pohjois-Savon Lapinlahdelle, jossa auton vastaanottaa paikkakunnalla vireästi toimiva Lapinlahden Autourheilijat ry:n kartingjaosto.
SE Mäkinen Oy:n Senior Advicer Tapio Mäkinen kertoo, että hänen veljensä Timo Mäkisen nimeä kantava kartingauto päätyi alle 10 000 asukkaan Lapinlahdelle useista hyvistä syistä.
- Näen, että Lapinlahden Autourheilijat ry:lle toimitettava kartingauto on perheyhtiömme ja edesmenneen veljeni Timon kädenojennus autourheilun uudelle nousevalle sukupolvelle. Valitsimme Lapinlahden, koska haluamme olla mahdollistamassa autourheilukipinän synnyttämisen autourheilun ilosta harrastaville junioreille, tytöille ja pojille, jotka muuten eivät ehkä löytäisi lajin pariin tai joilla ei olisi välttämättä mahdollisuuksia oman auton hankintaan.
- Lapinlahden AU:lla on tällä hetkellä reipas tekemisen meininki. Automme mahdollistaa halukkaille ilmaisen tutustumisen kartingautoiluun ja samalla se tukee alueen nuorisotyötä ja seuran toimintaa, Tapio Mäkinen muistuttaa.
Suomi on arvokilpailumenestyksellä mitattuna maailman menestynein autourheilukansa. Maamme on pystynyt tuottamaan pienestä väestöpohjastaan riippumatta säännöllisesti autourheilun supertähtiä aina 1960-luvun alkuperäisistä Flying Finneistä alkaen. Menestyksen ketju ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii valtavasti töitä lupaavan kuljettajan uran eri vaiheissa.
SE Mäkinen Oy:n ohella Flying Finn nuorisotyötä tukevat muun muassa nimekäs joukko suomalaisia kuljettajatähtiä, kuten Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Toni Vilander, Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen ja Esapekka Lappi, joista jokainen on luovuttanut oman nimikoidun karting-autonsa nuorisotyön hyväksi. Kampanjan tavoitteena on hankkia 100 kartingautoa. AKK Sports Oy:n avainasiakaspäällikkö Raakel Koittolan mukaan tavoite täyttyy vielä tämän vuoden kuluessa.
- Olemme tilanteessa muutamaa autoa vajaat sata ja tulemme pääsemään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi asettamaamme tavoitteeseen vielä tämän vuoden aikana.
- Kampanjaan lahjoitettu alkuperäisen Flying Finn -kuljettajan nimikkoauto on liitollemme mahdottoman hieno asia. Flying Finn -juuret, jotka ulottuvat 60-luvulle, ovat nuorisotyössämme erittäin merkittävässä roolissa. SE Mäkinen Oy:n lahjoittama auto toteuttaa sitä tärkeää työtä, jonka avulla nuori kuljettaja voi aloittaa uransa ja ponnistaa siitä eteenpäin, Koittola muistuttaa.
 
Lisätietoja:
Aapo Mäkinen (SE Mäkinen),  09 615 58 673
Avainasiakaspäällikkö Raakel Koittola (AKK Sports Oy), 044 358 4522

Back