Takaisin
Diesel-ryosto.jpg

Matkailuautoilijat ryöstivät dieseliä ajotaukoa pitävästä kuorma-autosta

Julkaistu Tänään 16:04 Uutiset

Kaikki karavaanarit eivät ole kavereita. Sen voi havaita röyhkeästä ryöstöstä, mikä tehtiin Keski-Ruotsissa Örebron lähellä Saaliiksi kelpasi kuorma-auton polttoainetankin sisältö.

Ajotauko keskeytyi polttoaineryöstöön

Kuorma-auton kuljettaja oli pysähtynyt pitämään ajotaukoa ja syömään aamiaista Sickelstan P-paikalle Kumlan eteläpuolella Örebron lähellä.

Paikalle ajoi kaksi matkailuautoa. Niistä toinen asettui aivan kuorma-auton eteen ja toinen taakse. Näin suljettiin kuorma-autolta mahdollisuus ajaa P-paikalta pois.

Sitten kuorma-autonkuljettaja pakotettiin antamaan auton ja polttoainetankin avaimet ryöstäjille.

Ryöstäjät siirsivät letkun avulla kuorma-auton tankista noin 100 litraa dieseliä matkailuautojen tankkeihin. Sen tehtyään ryöstäjät ajoivat tiehensä, kertoi paikallinen poliisi Nerikes Allehanda-paikallislehden toimittajalle.

Toinen matkailuautoista saatiin pysäytettyä myöhemmin Finnerödjassa. Poliisi nappasi kiinni kolme polttoaineryöstöön osallistunutta.
Toisesta matkailuautosta ei sen sijaan ole nähty jälkeäkään, eikä sen merkkiä mallia tai rekisterinumeroa tiedetä.

Nyt ihmetellään, olivatko matkailuautoilijat ylipäätään autojen omistajia, vai oliko autot varastettu polttoainevarkautta varten.

Ruotsalaislehti ei kertonut, vaikuttivatko matkailuautolla liikkuneet pesunkestäviltä ruotsalaiskaravaanareilta, turistimatkaajilta vai
muilta tienkäyttäjiltä.Jutun kuva on piirtäjän mielikuva ryöstöstä, eikä se välttämättä lainkaan vastaa ryöstäjien piirteitä


Takaisin