Takaisin
Lapset_turvaliiveissa.jpg

SE Mäkinen jakaa 1 000 turvaliiviä lasten liikenneturvallisuuden edistämiseksi

Liikenteen nuorimpien, lasten, on vaikea ja välillä mahdoton hahmottaa ympäröiviä vaaroja. Suomessa lisäksi puolet vuodesta on aikaa, jolloin päivälläkin on usein pimeää. Liukkaat keliolosuhteet lisäävät entisestään liikenteen riskejä.
Hanko on Suomen suurin uusien autojen maahantuontisatama. Sinne saapuu laivoilla hyvin paljon uusia autoja, jotka kuljetetaan satamasta edelleen ympäri Suomea. Usein kuljetusreitit risteävät lasten kouluteiden kanssa. Lasten hyvä näkyvyys muulle liikenteelle on yksi turvallisuutta lisäävistä keinoista. Sen edistäminen on kuljetusliikkeelle hyvin tärkeää.


SE Mäkinen turvaamassa koulutietä
 

- Jotta kaikkien liikenteessä mukana olevien turvallisuus voitaisiin taata, olemme kiinnittäneet huomiota sekä autoihin, kuljettajien toimintaan että lasten havaitsemiseen liikenteessä.
Kaikki kuljettajamme ovat sitoutuneet Turvallinen Koulutie-projektiin ja haluavat osaltaan edistää sen turvallisuuspäämääriä. Niiden toteuttamiseksi SE Mäkinen on päättänyt luovuttaa tuhat turvaliiviä Raaseporin ja Hangon seudun päiväkotien, esikoulujen ja koulujen lapsille. Ensimmäiset liivit jaettiin 10.2.2016 Karjaan Kiilan koulun oppilaille, kertoo SE Mäkinen Logistics Oy:n toimitusjohtaja Iiro Mäkinen.

SE Mäkinen Logistics Oy on mukana järjestämässä  koulujen kanssa Turvallinen Koulutie-projektiin liittyviä tapahtumia. Lapset saavat tutustua autojenkuljetusrekkaan ja jutella kokeneiden kuljettajien kanssa liikenteen riskeistä. He saavat myös turvaliivin.  Tapahtumapäivästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jorma Virtaseen (0400 432 594).
 
Liikenneturvallisuus kuljetusliikkeen kulmakivi
 
SE Mäkinen on jo vuosikymmeniä omalta osaltaan pyrkinyt aktiivisesti lisäämään liikenneturvallisuutta.
 
- ”Pidämme jatkuvasti huolen siitä, että ajoneuvojen jarrut, renkaat, valot ja muut tekniset ominaisuudet ovat virheettömässä kunnossa, kertoo Iiro Mäkinen, SE Mäkinen Logistics Oy;n toimitusjohtaja.
- Myös ajonopeutta voidaan rajoittaa ja sen poikkeamia voidaan seurata erilaisin apuvälinein. Heijastimen käyttö, suojateiden turvallisuus ja päihteetön autoilu ovat teemoja, joiden tärkeyttä haluamme painottaa.
- Mutta keskeisin turvallisuuteen vaikuttava tekijä on kuitenkin kuljettajan asenne muuhun ympäröivään liikenteeseen. Liikenneturvallisuus onkin yksi kuljetusliikkeen toiminnan peruskulmakivistä”, perustelee Iiro Mäkinen päätöstä olla mukana Turvallinen koulutie-projektissa.


Lisätietoja: toimitusjohtaja, Iiro Mäkinen, SE Mäkinen Logistics Oy, 09-61558647
 

Takaisin